Čišćenje creva

Temelj svake detoksikacije jeste čišćenje organa za izlučivanje. Najveći organ za izlučivanje, debelo crevo, upravo je najveće skladište zaostalih toksina u organizmu. U najvećem broju slučajeva, kvalitetna detoksikacija se ne može zamisliti bez čišćenja creva. Ako ne pokrenete creva otpadni produkti neće izaći. Nastaviće kružiti po krvotoku a vi nećete ozdraviti. U svojoj klinici sam vidjao sav otpadni materijal iz bolesnih ljudi. Izgleda užasno, a pacijenti osećaju trenutno olakšanje kada izbace stari fekalni materijal koji je godinama bio u njima. Mnogi su izbacivali nekakve niti, fekalne loptice iz divertikula i stvari nalik školjkama i hobotnicama.

 

Fekalni materijal iz obolelog creva

Imao sam pacijenta koji je 18 dana boravio u našem centru. Bio je na tečnoj dijeti bez čvrste hrane, svih 18 dana je izbacivao fekalije iz sebe. Svaki put je osećao neverovatno olakšanje jer je godinama imao loše pražnjenje. Koristio sam nekoliko metoda čišćenja creva. Prvo biljne formule za pražnjenje creva, u vidu praha. Dubinsko klistiranje, a ponekada i ubacivanje lekovitog bilja u crevo. Biljne formule za creva su čuvene formule dr Šulca koje sadrže antrahvinonska jedinjenja, koja deluju čak i na konjima. Ona poboljšavaju peristatiku creva čime se izaziva praznjenje. Ono što je najbitnije, ne mogu vam nauditi. Korišćenje formula je opisano u nastavku knjige. U svakom programu je primer korišćenja.

Klistiranje je bukvalno pranje debelog creva.Ako ste teško bolesni ili imate oboljenje creva, morate primeniti ovu metodu. Sa klistiranjem sam počinjao nekoliko dana nakon korišćenja biljnih formula. Ako ste teže bolesni, u početku je potrebno primenjivati klizmu svakodnevno. Ovo je vrlo bitan postupak koji pomaže odstranjivanje svih štetnih materijala iz creva. Postoji poseban pribor za klistiranje. Na žalost u Srbiji nisam nalazio takvepribore pa sam ih uvozio iz Hrvatske. Pribor se sastoji od kese zatečnost, silikonskog creva sa malom slavinom i rektalnim nastavkom. Postupak: u pribor (kesu) sipatioko 1,8 l topple vode sa sokom od jednog do dva limuna (slavina na priboru mora biti zatvorena). Nakon toga potrebno je postaviti pribor na visinu od minimum jednog metra, kako bi voda imala prirodan pad. Lezite ispod boce na levi bok, a vrhcreva (rektalni nastavak, prethodno premazan kremom ili uljem) polako stavite u analniotvor I polako otvorite slavinu kako bi tečnost ušla I isprala debelo crevo. Sav sadržaj iz boce (za početak oko 1,5 l, ako možeteizdržati) treba zadržati u sebi oko 5 minuta, okretavši se naizmenično sa jednog boka na drugi. Nakon nadimanja i grčeva treba izbaciti vodu i fekalni sadržaj iz sebe. Postupak možete ponoviti još jednom ili dva puta.