Čišćenje bubrega

U zavisnosti od problema koji imate, za čišćenje bubrega takođe postoji više opcija. U svakom slučaju ova čišćenja daju odlične rezultate ukoliko se primene na adekvatan način i ukoliko je pacijent uporan. Kvalitet i funkcija vaših bubrega direktno zavise od kvaliteta vaše krvi, i obrnuto. To znači: nemoguće je očistiti bubrege ako i dalje jedete i pijete kafu, mleko, sireve ili alkohol.

Ko sve treba da čisti bubrege?

Infekcije bubrega i bešike
Pesak i kamen u bubregu
Tumori i ciste na bubrezima
Bubrežna insuficijencija
Krvni pritisak
Giht i mokraćna kiselina
Problemi sa prostatom
Ešerihija
Kožne bolesti

Zapamtite: Bubrezi oboljevaju isključivo zbog lošeg kvaliteta krvi. Gusta, masna, dehidrirana i intoksikovana krv blokira bubrege. Takođe, toksini iz debelog creva mogu intoksikovati bubrege. Danas u Srbiji zbog lošeg načina života, brze hrane, veštačkih pića, kafe i dehidracije, godišnje oboli preko 70 000 ljudi od različitih vrsta bubrežnih problema. Kod oko 6000 takvih pacijenata dijagnostikuje se hronična insuficijencija (slabost) bubrega. Ovakva stanja su izlečiva ako odbacite navike koje su vas razbolele i prihvatite navike koje izgrađuju zdravlje.

Ova opcija pokretanja i čišćenja bubrega se odnosi na većinu pacijenata. U pitanju je vrlo jednostavan jutarnji sok sa kombinacijom tinktura i čajeva:

-500 ml destilovane vode (ili prolom)
-Sok od jednog limuna
-60 kapi tinkture za cirkulaciju
-60 kapi tinkture za bubrege i bešiku
-Po želji pola kašičice meda

Sve pomešati i popiti. 30 minuta nakon soka popiti dve šolje čaja za bubrege sa 60 kapi tinkture za bubrege. Kasnije u toku dana piti još dva puta po dve šolje čaja za bubrege sa 60 kapi tinkture za bubrege.

Ovaj sok razređuje i alkalizuje vašu krv kako bi olakšao rad bubrega.Tinkture poboljšavaju cirkulaciju krvi i vrše dezinfekciju.Čaj za bubrege je kombinacija bilja koje saniraju upale, dezinfikuju eventualne infekcije.U pitanju su uva, kleka, peršun, koren koprive itd.

Sa ovim sokom možete popiti I sitno iseckan beli luk. Samo ga što vise iseckajte i progutajte uz sok. Čišćenje je potrebno raditi dok ne osetite, ili dok rezultati ne pokažu da ste zdravi. Često je poželjno da se rade naizmenična čišćenja bubrega i jetre, iz nedelje u nedelju.