Najbolji sokovi za čišćenje bubrega

Bubrezi igraju veoma značajnu ulogu u odžavanju našeg zdravlja i same vitalnosti. Oni filtriraju neželjene toksine i otrove u krvi. Bez zdravih bubrega ovi otrovi će ostati da kruže u našem krvotoku oštećujući organe i negativno uticati na njihovo funkcionisanje,stanje koje je poznato kao azotemija. Osim jetre i bubrega, nema drugih organa koji doprinose ovom procesu otklanjanja toksina u telu, i ovo može izazvati dodatno opterećenje za njih same. Naučna istraživanja su pokazala da određeni sokovi mogu imati posebno pozitivne učinke na pravilan rad bubrega. Predstavljamo vam naš izbor za četiri najbolja soka za detoksikaciju vaših bubrega.

SOK OD CVEKLE

Ovo crveno povrće je više nego odlično za zdravlje bubrega. Utvrđeno je da sok od cvekle ne pomaže samo kod smanjivanja krvnog pritiska, već da povoljno deluje kod pacijenata sa hroničnom bolešću bubrega.

LIMUNADA

Limun je bogat vitaminom C koji jača naš imuni sistem, ali kako to tačno limunov sok štiti naše bubrege? Ispostavilo se da je prilikom medicinskih intervencija kod kamena u bubregu ključan faktor kalijum citrat, supstanca koja pomaže u sprečavanju nastajanja kamena. Međutim citrat se nalazi u limunu, stoga je limunov sok vrlo efektivan prirodan način za potencijalno zaustavljanja nastajanja kamena u bubregu,pa čak i za razaranje i eliminisanje kamenja koje je vać nastalo, tvrdi Američko Urološko Udruženje.

SOK OD BRUSNICE

Nemojte praviti vrlo čestu grešku pijući koktel sa brusnicom. Čist prirodni sok od brusnice(bez konzervansa,šećera i aditiva) je odličan način da svoje bubrege održite zdravim.Prirodne supstance koje se nalaze u brusnicama, konkretno tanini (koji se još nalaze u grožđu) sprečavaju rast i razvoj bakterija u urinarnom traktu, koji je jedan od glavnih uzroka infekcija bubrega i oštećenja bešike.Ove supstance sprečavaju da se bakterije „lepe“ za urinarni trakt. Osim toga,naučne studije su pokazale da sok od brusnice ima antilitogena svojstva( protiv kamena) s obzirom na kalcijev oksalat samog kamenja.Ispitanici su pili 500 ml soka od brusnice razređenog sa 1500 ml mlake vode dnevno tokom 2 nedelje.

SOK OD PERŠUNA

Peršun ima bogatu tradiciju u lečenju bolesti bubrega,što je naučno i potvrđeno. Utvrđeno je da peršun ima pozitivno dejstvo na kamenje kalcijum oksalata, smanjujući broj oksalatnih naslaga kalcijuma. Najčešće koristeći peršun kao dekoraciju i ukras za jelo, potpuno je zaboravljeno korišćenje soka od peršuna uproks svojim velikim zdravstvenim koristima.Vrlo prodoran i jak ukus onemogućava pijenje čistog soka od peršuna bez dodavanja drugih sastojaka. Ali bez brige! Jednostavno dodajte malo sirovog opranog organskog peršuna u neke druge zdrave prirodne sokove. Peršun je prirodni diuretik i dobro poznati antioksidant, obe ove osobine ukazuju na veliku korist peršunovog soka u poboljšanju zdravlja bubrega.

POSEBAN SAVET ZA BUBREGE

Odmorite vaše bubrege,dajte ima malo vremena da predahnu. Glavni razlog oboljenja bubrega je ishrana prebogata natrijumom, laički rečeno previše soli u ishrani. Previše natrijuma dovodi do drastičnog porasta krvnog pritiska.Visok pritisak dovodi do uništavanja osetljivih krvnih sudova u bubregu trajno ih oštećujući, narušavajući njihovu sposobnost filtriranja i prečišćavanja naše krvi. Eliminišite unos nezdrave i štetne brze i masne hrane bogate životinjskim proteinima i uštedite malo truda svojim bubrezima da ne rade prekovremeno,dajući im dovoljno vremena da se regenerišu i obnove. Takođe, od velike koristi može biti i Šulcov čaj za bubrege.

Za više informacija, možete nam se javiti putem KONTAKTA.