Da li sena može izazvati zavisnost?

U ovom izlaganju ćemo izneti odgovor dr Ričarda Šulca na neka pitanja u vezi lekovitog bilja koje je zaduženo za pokretanje i čišćenje debelog creva. Između ostalog ćemo videti da li njegova formula za Creva (u kojoj je jedan od glavnih sastojaka biljka sena) može izazvati zavisnost…

DA LI SE FORMULA ZA CREVA MOŽE DA SE UZIMA DO KRAJA ŽIVOTA?

Izbor je jednostavan. Ići u WC ili ne, pitanje je sad. Posledice zatvora su:

Bolest, slabost imuniteta, slaba energija, bol u leđima, glavobolja, bol u nozi, neredovnost menstruacija, hormonalna ravnoteža, emocionalni problemi, loše varenje, loša asimilacija i brojna crevna oboljenja, poput divertikulitisa, spastičnih crevnih poremećaja, polipa, kolitisa i čak raka debelog creva.

Nakon višegodišnjeg rada u svom lečilištu, video sam da čišćenje creva pomaže izlečenju od skoro svake bolesti. Oni koji zbog nezdrave ishrane i načina života neredovno prazne creva, kao i onih koji su nasledili malo lenjija creva, toplo preporučujem korišćenje biljne formule za creva, ali samo da bi se rad creva POKRENUO, dok ne budu mogla samostalno i savršeno da rade. Jedina loša strana ove formule jeste skupoća biljaka, i ništa više, koliko je meni poznato. Postoje glasine da stalna upotreba biljaka za čišćenje creva izaziva zavisnost. Međutim, ja nisam to nikada video da se desilo. Ako ne želite da promenite način života, a da imate redovno pražnjenje creva, onda je bolje da nastavite sa uzimanjem tih biljaka.

S druge strane, video sam na hiljade slučajeva ljudi, uključujući i mene samog, koji su godinama uzimali formulu za Creva, a da su creva počela normalno da funkcionišu i da se prazne 2-3 puta dnevno, tek kada je došlo i do promene načina života. Ja sam tu formulu uzimao više od 10 godina, dok moja creva nisu počela normalno da rade. Tokom sledećih par godina povremeno sam je uzimao, dok danas samo u ređim slučajevima kada dobijem zatvor zbog putovanja. Inače, creva mi savršeno funkcionišu. Takođe, istu stvar sam video kod hiljade drugih pacijenata. Toliko o onoj glasini o zavisnosti.

UZIMAO SAM PO 8 KAPSULA ONE FORMULE, ALI MOJA CREVA I DALJE NE RADE. STRAH ME JE DA UZMEM VIŠE…

Ko je rekao da postoji granica u količini? Rekord za biljnu formulu za Creva jeste 45 kapsula. Pre toga rekord je bio 28 kapsula. Novi rekord je postavio jedan čovek od 180 kg, koji nikada nije praznio creva bez primene klistira. One noći kada je popio 45 kapsula, počeo je da prazni creva, i u roku od 24 sata izgubio skoro 25 kg. Njegova supruga mi je tad rekla: „Oduvek sam znala da je bio pun ‘toga’.” U suštini, treba da povećavate dozu dok ne počne da deluje. Ja sam uvek spreman za nove rekorde.

Dr Ričard Šulc