Rak i prirodno lečenje

Rak je drugi najveći uzrok smrti u razvijenom svetu (posle bolesti srca), i broj umrlih od njega se postepeno povećava. Jedan od tri čoveka umire od nekog oblika raka. Ćelije raka su divlje, „neposlušne” i drugačije od drugih ćelija u telu. One se brzo umnožavaju i polako napadaju i ispunjavaju okolna tkiva. Ona kradu hranu od drugih ćelija, što dovodi do postepenog iscrpljivanja obolele osobe. Mogu da se premeste i na druge delove tela, pa tamo da nastave sa umnožavanjem. Gde god da odu, tamo se ćelije abnormalno umnožavaju i tumori se javljaju. Ćelije raka se dele po tome koje organe napadaju (jetru, grudi, debelo crevo, pluća, usne, itd). Postoji više od 100 različitih vrsta raka, i svaki od njih se među sobom razlikuje po simptomima i brzini širenja. Postoje četiri osnovne vrste raka – karcinomi, koji napadaju kožu, sluzokožu, žlezde i druge organe, leukemije ili rak krvi, sarkomi, koji napadaju mišiće, vezivna tkiva i kosti i limfomi, koji napadaju limfni sistem. Od ogromnog je značaja na vreme primetiti rak i početi sa lečenjem. Svakog minuta umre po jedna osoba od raka.

Dr Oto Varburg, dobitnik Nobelove nagrade, izjavio je sledeće: „O uzrocima i prevenciji raka se zna više nego o uzrocima i prevenciji bilo koje druge bolesti”. Na osmom Međunarodnom kongresu o lečenju raka dr Kavecki je rekao: „Pri lečenju tumora, od najveće je važnosti ne samo da se deluje na tumor, već i da se ojača ceo odbrambeni sistem organizma“. Kada rak postane vidljiv, to znači da je već u poodmalkoj fazi. Ako se to desi, važno je da koristi terapiju zdravom ishranom, ali i sam oboleli treba da razume šta bi morao i trebalo da uradi. No, bilo da mu neko pomaže ili se leči sam, velika je verovatnoća za uspehom. Osoba mora prestati da krši prirodne zakone zdravlja, i mora da počne da živi u skladu sa njima.

SIMPTOMI RAKA

Najčešći simptomi raka su – bilo koja rana koja ne zarasta na koži, ustima, jeziku ili usnama, svaki vid neuobičajenog krvarenja ili izlivanja iz bilo koje telesne šupljine, stalne promene u radu creva i bešike, bilo kakav čvorić ili zadebljanje na grudima ili nekom drugom delu tela, promuklost ili uporan kašalj, otežano gutanje, stalno loše varenje ili gubitak apetita, naročito ako je praćen gubitkom kilograma, nagle ili brze promene u obliku, izgledu ili stopi rasta mladeža ili bradavice, stalan umor. Na ovih gore 8 navedenih osnovnih znakova raka možemo dodati još tri jednako važna, a to su svaka bolest koja ne reaguje na lečenje, upala usled zgrušavanja krvi (tromboflebitis), i gasovi usled procesa truljenja u crevima.

ŠTA UZROKUJE RAK?

Hrana koju jedemo, način na koji živimo i sredina u kojoj živimo postepeno ili doprinose poboljšanju ili pogoršavaju našeg zdravlja. Ako organi za izlučivanje prestanu da pravilno funkcionišu zbog prevelike količine otpadnih materija u telu, onda će telo biti primorano da stvara tumore i rak. To su ćelije koje su van kontrole tela zbog viška otpadnih materija u telu, dok su tvrdi tumori vrsta „kante” koje je telo stvorilo da bi u njih stavljalo toksički otpad. Zbog višegodišnjeg nezdravog načina života, ishrane, spavanja i stresa, telo postepeno slabi, te dolazi do hronične autointoksikacije, odnosno, otrovi se gomilaju u telu, dok vitalni organi za njihovo izbacivanje (pre svega koža, pluća, jetra, bubrezi i creva) prestaju normalno da funkcionišu. Telo biva otrovano. Otrovi se gomilaju oko najslabijih organa ili u onom delu tela koji je bio povređen usled pada ili udarca. Svi otrovi, godinama gomilani od unosa crnih čajeva, kafe, duvana, koka-kole, mesa, alkohola, pržene hrane i ostalog, „dolaze” u najslabije delove tela. Telo zato pokušava da napravi prostor u koji može da deponuje te otrove (tumore), otpadene materije i ćelije koje su izgubile kontrolu i počele naglo da se umnožavaju. Bilo kako bilo, vremenom se ćelije raka toliko umnože da se rašire po celom telu.

Zna se da iritacija, poput stalnog diranja jedne tačke na telu, može izazvati rak. Nažalost, i u vazduhu, vodi i tlu takođe postoje toksična jedinjenja. Moramo paziti gde živimo i kako živimo zbog prisutnosti hemikalija, aditiva u hrani, pesticida, zagađenosti vazduha, itd. Potrebno je raditi na prevenciji raka, no, izgleda da ljudi više brinu o svom psu šampionu i novim kolima nego o tome. Još je važnije, radi budućnosti, da najviše pažnje posvetite zdravlju svog tela. Kao što je rečeno ranije, tumori predstavljaju vrstu stranog tela koja koristi samo 2% normalne cirkulacije krvi, i čije ćelije žive na fermentaciji šećera, a ne kiseonika, kao normalne ćelije, pa zato i više liči na neku biljku ili gljivu.

Tri zanimljive činjenice:

1. Američka vlada je izjavila da oboleli od raka u proseku prežive još pet godina nakon korišćenja zvanično odobrenih lekova protiv raka (hemioterapije, operacije ili zračenja), i da se ta stopa nije promenila u poslednjih 20 godina.

2. Statistika pokazuje da pacijenti koji ne koriste te „lekove” protiv raka, generalno gledano, žive duže od onih koji ih koriste.

3. Postoji samo jedna vrsta raka koju konvencionalna medicina leči sa uspehom, a to je rak kože. U svim drugim slučajevima stopa smrtnosti od raka je ogromna, odnosno, nakon pet godina od davanja standardne terapije, većina pacijenata umire.Ta stopa smrtnosti potiče od metoda sečenja, prženja i trovanja tela zvanične medicine.

Recimo, hemioterapija izaziva opadanje kose, veoma jaku mučninu, povraćanje, umor, malaksaloststerilitet, i oštećuje jetru, bubrege i srce. I hemioterapija i zračenje uništavaju ćelije raka malo brže nego što uništavaju i sve ostale, zdrave ćelije u telu. Zbog toga oboleli ubrzo biva onesposobljen za normalan život i njegov imuni sistem biva uništen. Ugledni stručnjaci prirodne me dicine koji leče obolele od raka, kažu da je mnogo teže izlečiti obolelog od raka koji je pre toga prošao terapiju zračenja ili hemioterapiju. Šta onda treba da uradite? To je na vama da odlučite. Srećom, to možete vi da odlučite. Primenom prirodnih tehnika čišćenja i jačanja organizma, svaki oblik raka može biti pobeđen. Slučajevi raka veoma često nisu ni bili dijagnostikovani. Jednom prilikom, na osnovu pregleda autopsija umrlih od raka, utvrđeno je da je više od polovine njih umrlo od nedijagnostikovanog raka. Rak je bolest celog tela, i uzrok istog je u celokupnom zdravstvenom stanju čoveka, pa se ne može lečiti tretiranjem simptoma. Potrebna je potpuna promena načina života.

PRIRODNE METODE LEČENJA RAKA

Lakše je sprečiti nego lečiti rak. Ali ako se čovek razboli, ista terapija može nekom više, a nekom manje pomoći. Zato je prevencija najbolji lek protiv raka. Hranite se umereno i živite zdravo. Oko 80% slučajeva raka je povezano sa načinom života obolelih. Pušenje, ishrana, industrijski zagađena sredina u kojoj živite, sve to utiče na nastanak raka, ali je ishrana jedan od najvažnijih faktora u nastanku i prevenciji raka. Oko 35% slučajeva smrti usled raka može se direknto povezati sa načinom ishrane, tvrdi američki Nacionalni institut za lečenje raka. Ista kancelarija Nacionalnog instituta za lečenje raka navela je sedam stvari koje čovek mora da uradi da ne bi oboleo od raka:

1. Smanjenje telesne težine. Ako imate 40% ili više viška kilograma, povećavate rizik od raka debelog creva, dojke, prostate, žučne kese, jajnika i materice.

2. Smanjenje unosa masti. Prevelik unos masti je jedan od faktora nastanka određenh vrsta raka (naročito raka dojke, debelog creva i prostate). Ako budete jeli manje masne hrane, ujedno ćete smanjiti i telesnu težinu.

3. Veći unos hrane bogate vlaknima. Veći unos hleba od celog zrna i žitarica u celom zrnu, voća, povrća i mahunarki (poput pasulja i graška). Time se smanjuje rizik od raka debelog creva, i takva je hrana zamena za masnu hranu.

4. Unos hrane bogate vitaminom A i C. To je tamnozeleno i žuto sveže povrće i voće, poput šargarepe, breskve i kajsije, koji sadrže beta-karotin, a od kojeg nastaje vitamin A. Jedite i pomorandže, grejpfrut, jagode i zelene i crvene paprike, zbog vitamina C. Time se smanjuje rizik od raka grkljana, jednjaka i pluća.

5. Svakodnevni unos povrća iz porodice krstašica. A to su kupus, brokoli, prokelj, keleraba, karfiol, i drugo. Oni sadrže jedinjenja koja pojačavaju otpor tela na određene vrste raka.

6. Izbegavajte hranu koja je čuvana u soli ili nitritima, i hranu koja je dimljena. Oni koji jedu takvu hranu pod većim su rizikom od raka jednjaka i želuca.

7. Konzumiranje alkohola, naročito ako se uz to koristi i duvan, povećava rizik od raka usta, grla, grkljana, jednjaka, pluća i jetre.

ZDRAVA ISHRANA I RAK

Mora se preći na zdravu hranu, i moraju se izbegavati zagađivači sredine i droge koje su uzrokovale problem. Bes i mržnju moraju da budu zamenjeni srećom i razdraganošću. Jedite biljnu hranu bogatu vlaknima. Svakog dana popijte po 500-750 ml svežeg ceđenog soka od povrća, i budite fizički aktivni. Najbolja hrana koja lekovito deluje protiv raka je hrana koja sadrži karotine. A to je šargarepa, zeleno povrće i paradajz, kao i sve voće crvene, narandžaste i žute boje. Antioksidantna hrana je odlična u borbi protiv raka, a u nju spada beli luk, crni luk, brokoli, pšenične klice i lisnato povrće. Hrana koja sadrži inhibitore proteaze: mahunarke (naročito soja), pirinač, krompir i kukuruz. Hrana koja sadrži dosta vlakana – žitarice u celom zrnu (naročito braon pirinač), voće i povrće. Hrana bogata lignanima – ulje od lanenog semena i orasi. Brokoli i tamnozeleno lisnato povrće su izvanredna hrana. Sadrže lutein, koji deluje protiv raka. Brokoli, prokelj i karfiol sadrže D-glukaričnu kiselinu koja deluje protiv raznih vrtsta raka.

Istraživanja su dokazala da unos većih količina hrane koja sadrži antioksidanse pruža odličnu zaštitu od raka. U ostalu hranu pogodnu u slučaju lečenja raka spadaju: jabuke, bobičasto voće, orasi, trešnje, mahunarke (uključujući sočiva), pomorandže i šljive. Svakog dana pijte sok od sirovih ceđenih šargarepa, cvekle, kupusa i malo špargle. Sirov beli luk je odličan lek. Napravite sok i od izblendovanog paradajza. Izgnječite beli luk i pustite ga da stoji 10 minuta (izložen vazduhu na sobnoj temperaturi), pre nego što ga stavite u sokovnik. Tako ćete pojačati njegovu efikasnost. Pijte čistu negaziranu vodu.Jedite sirovo jezgro koštice kajsije svakog dana. Ako ne možete da ih nabavite, jedite bademe, seme jabuka ili jezgra koštice od breskvi. Oni sadrže leatril, koji deluje protiv raka. Svakog dana jedite po malo paradajza, koji sadrži likopen – vrstu antioksidansa koji štiti od raka. Trešnje (i naročito višnje) sadrže antocijanine, koji sprečavaju nastanak raka i srčanih oboljenja, zbog svog antioksidantnog dejstva. Jedini zaslađivač koji smete koristiti jeste mala količina meda ili crni šećerni sirup. Soja sadrži izoflavone koji deluju kao antioksidansi i koji štite od većine vrsta raka.

NEZDRAVA HRANA I RAK

Nemojte jesti nijednu vrstu mesa. Nemojte jesti mlečne proizvode, so, šećer i belo brašno, kao ni prerađenu, rafinisanu, brzu i prženu hranu. U soli problem predstavlja hlor. Mleko sadrži zasićenu mast, dok mlečni šećer (laktoza i galaktoza) mogu izazvati rak jajnika. Nemojte koristiti aluminijumsko posuđe, već ono od nerđajućeg čelika (ili stakla).

LEKOVITO BILJE I RAK

U lekovito bilje koje deluje protiv raka spadaju – beli luk (6-10 češnjeva dnevno), ehinacea, crvena detelina, ginseng i koren sladića. Dobar je i gavez, ali njega treba prime njivati samo spolja. Pektin iz citrusnog voća sprečava razvoj ćelija raka, naročito je koristan u slučaju raka kože i prostate. Lekovito bilje koje pojačava imunitet i deluje protiv tumora je ekstrakt lista masline i ginko, ehinacea, beli luk, ljuta paprika. U antioksidantno bilje spada i kurkuma. Ona sadrži istoimeno jedinjenje koje štiti od raka i sprečava razvoj ćelija raka. Bilje koje umanjuje negativne posledice hemioterapije i zračenja je ehinacea, koren ljutića, koren čička, maslačak, šareni škalj, crvena detelina, breza. Takođe, mogu se koristiti tinkture i čajevi od lekovitog bilja koje smo ovde naveli.

OSTALI SAVETI U VEZI RAKA

Izbegavajte sintetičke hormone, naročito estrogen, zatim, rendgen-zrake, alkohol i kofein, kao i duvan u bilo kom obliku. Izbegavajte opasne hemikalije poput onih iz insekticida (jedan od uzroka raka), sveže farbe, sredstava za čišćenje, sprejeva za kosu, voska i kozmetičkih proizvoda, kao i sastojaka u proizvodima za automobile, za crtanje i farbanje, za kućne ljubimce, i u hrani i piću. Medicinski lekovi i ulične droge predstavljaju poseban problem. Redovno izlaganje duvanskom dimu povećava rizik od raka za 30% kod nepušača. Održavajte telesnu težinu. Gojaznost kod muš karaca doprinosi nastanku raka debelog creva i rektuma, a kod žena je povezana sa rakom žučne kese, dojke, grlića materice i materice. Mast remeti nivo polnih hormona u telu. Što je više masti prisutno u telu, veća je količina nataloženog estrogena, koji podstiče deljenje ćelija dojki i reproduktivnih ćelija. Voda sa česme sadrži hlor, fluor i moguće radijum. Fluor, kao jedan od faktora rizika za nastanak raka, nalazi se u vodi sa česme, pasti za zube, i svakom proizvodu koji sadrži vodu sa česme. Zbog toga pijte samo izvorsku vodu, kao što je već i rečeno. Svakog dana po malo se izlažite sunčevoj svetlosti, naročito ako imate rak nekog od unutrašnjih organa. Upražnjavajte redovnu fizičku aktivnost na otvorenom. Nijedan program lečenja ne može dati rezultate bez malo fizičke aktivnosti. Ako možete, preselite se u seosko područje, gde je vazduh svež i gde nema zagađenja od automobila i fabrika. Deca dojena majčinim mlekom manje obolevaju od leukemije od druge dece.

ISTRAŽIVANJA I RAK

Istraživanjima su otkriveni brojni faktori koji dovode do nastanka raka. Jedno 12-godišnje istraživanje, u kojem je učestvovalo preko 5.000 osoba koji jedu samo biljnu hranu i preko 6.000 onih koji jedu meso, dokazalo je da biljna ishrana smanjuje rizik od smrti, bilo koji uzrok da je u pitanju, uključujući i rak. Ljudi koji nisu jeli meso bili su pod 40% manjim rizikom od smrti usled raka i 20% manjim rizikom od smrti usled bilo kog uzroka, nego što su to bili oni koji su jeli meso. Sledeće istraživanja Harvarda, u kojem je učestvovalo skoro 48.000 muškaraca starosti 40 – 75 godina, pokazalo je da unos masti ubrzava razvoj tumora. Zato se obolelima preporučuje ishrana sa što manjom količinom zasičenih masti. Glavni izvori iste su govedina, svinjetina, prerađena mesa, punomasno mleko, mlečni proizvodi, masti i ulja (kao i maslac, margarin i majonez). Više puta je dokazivano da masno meso izaziva rak. No, jedno istraživanje sa Harvarda pokazalo je da je čak i konzumiranje crvenog mesa (koje ima mnogo manje masti) jednako opasno.

Šestogodišnje istraživanje, sprovedeno nad skoro 90.000 žena, pokazalo je da su osobe koje svakog dana jedu crveno meso kao glavno jelo pod 2,5 puta većim rizikom od dobijanja raka debelog creva. Druga istraživanja, sprovedena u Harvardskoj medicinskoj školi, otkrila su da često konzumiranje mesa povećava rizik od raka dojke. Prosto je neverovatno koliko prirodnih lekova za rak postoji. Ovde ćemo navesti samo nekoliko primera od svih koji postoje, a koji ili sprečavaju nastanak različitih vrsta raka ili ga leče.Nedavno istraživanje pokazalo je da su muškarci koji jedu najmanje 5 paradajza sedmično pod 40% manjim rizikom od raka prostate. Smatra se da jedan pigment iz paradajza (likopen) predstavlja ključni faktor. On je po hemijskoj građi sličan beta-karotinu iz šargarepe, koji takođe deluje protiv raka. U jednom straživanju rađenom na 44 mačke, ubrizgan je smrtonosan virus mačje leukemije i 70% njih uginulo u roku od 8 sedmica od pojave kliničkih simptoma, dok su preostale uginule nedugo nakon toga. Jedinjenje akmanan iz aloje, vrsta jakog imunostimulanta, ubrizgavan je tim mačkama 6 sedmica, koje su pregledane nakon sledećih 6 sedmica. Do tog vremena 71% mački je ostao u životu i sve su bile zdrave.

U Kini se od 1972. godine za lečenje raka koristi berberin, kojeg ima u ljutiću, korenu mahonije i kori od korena žutike (šimširike). Nekoliko istraživanja je potvrdilo da jedinjenje berberin snažno deluje protiv tumora mozga, ali i drugih tumora. Bromelain (enzim iz ananasa), kada se doda ishrani, smanjuje metastaze raka pluća. Najmanje šest istraživanja to potvrđuje. Kumarin je jedinjenje koje se nalazi u nekoliko antikancerogenih biljaka (poput anđelike, slatke deteline i crvene deteline). Osam istraživanja potvrđuje njegovo dejstvo da smanjuje i otklanja tumore. Tinkture Imuno Tonik  , Antibiotik bazi belog luka i ehinacea, predstavljaju odlične biljne dodatke ishrani u lečenju raka, zajedno sa ostatkom programa čišćenja i jačanja organizma.

Za više informacija o programu detoksikacije možete nam se javiti putem KONTAKTA.