Pomoć kod alkoholizma

Alkohol se direktno upija kroz zidove stomaka, bez varenja. Putem krvotoka potom dospeva do svake ćelije u telu, iz kojih izvlači vodu, što slabi ili uništava ćelije. Naročito je škodljiv po jetru, mozak i druge vitalne organe. Većina alkoholičara je ili hipoglikemična ili na ivici dijabetesa. Pored toga, alkohol izaziva ozbiljne nedostatke hranljivih sastojaka. Dok telo „misli” da je nahranjeno (jer alkohol sadrži 70 kalorija u 30 ml), dotle ono u stvari gladuje. Jetra polako razlaže alkohol do šećera, ali vremenom zbog toga ovaj vitalni organ slabi, pa dolazi do masne degeneracije jetre i onda do nastanka ožiljnog tkiva, koje se naziva ciroza. Obilato konzumiranje alkohola tokom nekoliko dana može izazvati srčanu aritmiju. Alkohol vara ljude, čini da se osoba prividno oseća srećnom kada se oseća loše, i jakom kada je slaba. Alkohol uništava jetru, razara brak, povređuje decu, doprinosi otkazu alkoholičara sa posla, i stvara od njega skitnicu.

SIMPTOMI I BOLESTI KOJE MOGU BITI POVEZANE SA ALKOHOLOM

Simptomi I bolesti  koji se mogu javiti kod alkoholne zavisnosti su depresija, gubitak pamćenja, mamurluk, čirevi, emocionalni problemi, crvenilo lica, zaboravnost, preskakanje srca, loše varenje, nesanica, problemi sa mokrenjem, hepatitis, povišen pritisak, uzimanje težih droga i utrnulost u prstima. Pre nego počnemo pričati o prirodnim metodama koje mogu biti od koristi, bitno je znati i problem zbog kog nastaju problemi sa alkoholizmom, detaljnije o tome čitajmo OVDE.

PRIRODNO LEČENJE

Prestanite skroz sa konzumiranjem alkohola. Počnite da se hranite zdravo. Pored cinka, gvožđa, kalijuma, kalcijuma, esencijalnih masnih kiselina, bioflavonoida i odgovarajućih proteina, potrebni su i vitamin A, B vitamini, C, D i K. Ove hranjive materije je najbolje uneti prirodnim putem, preko biljne hrane. Izbegavajte hranu koja pojačava želju za alkoholom kod onih koji ga piju, poput mleka, čokolade i prerađenog šećera. Kada ostavite alkohol, nemojte umesto njega krenuti da konzumirate velike količine proizvoda sa šećerom i kafu. Šećer samo pogoršava hipoglikemiju. Hranite se zdravo, nemojte zaslađivati hranu šećerom. Alkoholičarima je neophodan kalijum. Jedna kašika meda, umesto piva, delom nadoknađuje kalijum koji je razložio alkohol. Dosta kalijuma ima i u čorbi od ljuski krompira. Ljuske treba da budu debele; krompire ostavite sa strane. Ljuske potopite u vodu, dobro skuvajte, izmešajte i dodajte malo soli. Takva čorba treba da se jede ćesto uz redovne obroke. Takođe, možete napraviti I kalujumsku čorbu.

RECEPT ZA KALIJUMSKU ČORBU

Veću šerpu napuniti ljuskama:

-izrendanog krompira
-šargarepama
-iseckanom cveklom.
-dodati još i crni i beli luk
-celer i zeleniš od celera i cvekle

Zbog ukusa dodati malo morske soli i ljute papričice. Sipati vodu tako da prekrije povrće i krčkati na tihoj vatri bar 1 sat.

U otrežnjivanju pijane osobe pomaže uzimanje jedne kašičice izmešanog meda i aktivnog uglja u prahu, u razmeri 50:50. Ljudi koji se redovno zdravo hrane manje su skloni da konzumiraju stimulanse i napitke koji izazivaju zavisnost. Najviše jedite sirovog voća, povrća i orašastih plodova. Oni su veoma hranljivi i imaju dosta vlakana. Konzumiranje mesa vraća želju za alkoholom, zato vam savetujemo da prestanete sa konzumacijom mesa. Budite redovno fizički aktivni na otvorenom, najbolja aktivnost je rad u bašti ili ostali društveno korisni radovi.

ČAJEVI KOJI MOGU BITI OD POMOĆI KOD ALKOHOLIZMA

Dobro je piti čaj od bresta kada se osoba odvikava od alkohola. Izblendujte malo kore od pomorandže sa vodom i malo ljute paprike. To će pomoći da ostavite alkohol. Čaj od anđelike izaziva gađenje prema alkoholu, dok čaj od kamilice treba piti tokom delirijum tremensa. Takođe, čaj od hmelja može biti dobar tokom delirijuma.

HIDROTERAPIJA KAO POMOĆ KOD ALKOHOLIZMA

Metoda sa mlakim vlažnim čaršavom je odlična u slučaju delirijuma alkoholičara. Topla kupka (34-35 stepeni) takođe može biti od koristi naročito protiv problema sa nesanicom i kao metoda za izbacivanje toksina iz tela. Za vreme hidroterapije možete koristiti  detoks čaj. Metode utopljavanja i preznojavanja se takođe koriste za slučajeve alkoholizma. Primenjujte nutritivne klistire i svakodnevno ispiranje debelog creva mlakom tečnošću, i pijte dosta vode. Protiv narkotičkih efekata alkohola mogu se koristiti hladni tuševi na svaka 2 sata.

Za više informacija o prirodnim programima detoksikacije možete nam se javiti putem KONTAKT.