DetoxHerbs Tinkture

Kompletnu ponudu DetoxHerbs tinktura možete pogledati OVDE.

Od čega se prave DetoxHerbs tinkture?

DetoxHerbs tinkture su u suštini predstavljaju tečne ekstrakte biljaka. One su koncentrisani biljni preparati gde su lekoviti sastojci lekovitog bilja izvađeni u tečnom obliku. Za pravljenje tinktura koristi se alkohol koji se dodaje vodi ili jabukovom sirćetu. Pravljenje tinktura alkoholom je metod stara hiljadama godina i koriste ga svi ozbiljni herbalisti na svetu, poput dr Ričarda Šulca i drugih. Alkohol se koristi zato što se najvažniji lekoviti sastojci, kao što su esencijalna ulja, smole, alkaloidi, steroidi i brojne druge bio- hemijske supstance ili fitohemikalije, mnogo bolje rastvaraju u alkoholu, nego u vodi (čaju) ili na bilo koji drugi način. Štaviše, određene važne fitohemikalije iz lekovitog bilja se mogu rastvoriti jedino u alkoholu.

TINKTURE I DETOKSIKACIJA

DetoxHerbs tinkture služe kao prirodna sredstva za detoksikaciju organizma i jačanje njegovih funkcija, naročito imuniteta. Samo 2-3 kapi DetoxHerbs tinkture jednake su, čak jače od cele jedne šolje čaja. Upravo iz ovakvih razloga je konzumiranje samih tinktura preko potrebno kod saniranja zdravstvenih problema jer ko bi uspeo da popije tolike silne količine čaja dnevno, to je apsolutno nemoguće (napominjemo da su početne doze većine tinktura 60 kapi 4-6 puta na dan, pa vi sad proračunajte sami). Lekoviti sastojci tinktura mogu se lakše svariti i asimilovati nego same sirove biljke ili biljne kapsule, naročito ako je varenje kod čoveka loše. Lekoviti sastojci tinktura ulaze u krvotok brzo, gotovo momentalno. Zato tinkture mogu da čine, između ostalog, prvu pomoć i lek za hitne slučajeve. Tinkture sa alkoholom kao bazom su dobre i kao antiseptici za otvorene rane.

Same tinkture mogu imati veliki značaj u otklanjanju određenih zdravstvenih problema, ali se moraju koristiti uz celokupan program prirodnog lečenja ili bar promenu odredjenih loših životnih navika. Oni koji očekuju čudo samo od korišćenja pojedinih tinktura mogu ostati razočarani.

Za one koji insistiraju i imaju averziju prema samom alkoholu (mada se radi o minornim količiinama kao npr. u osvezivacu daha ili tome sl.) postoji veoma jednostavno rešenje, svoju dozu tinkture ukapate u vreo čaj ili prelijete ključalom vodom i sav alkohol će da ispari.

Pojedine biljke koje se nalaze u receptima dr Ričarda Šulca mogu biti zamenjene adekvatnim biljkama sa naših prostora, a imaju isti ili sličan sastav lekovitih jedninjenja. Godine iskustva i rezultati pokazuju da je učinkovitost potpuno ista.

Za više informacija možete nam se javiti putem KONTAKTA.