Drveni ugalj i gastrointestinalni problemi

Uobičajeni problemi sa varenjem

Drveni ugalj je pravi izbor za lečenje trovanja hranom. Mlada supruga jednog zubara je saznala da ima reumatoidni artritis. Zamolila nas je da dođemo u muževljevu ordinaciju da bismo porazgovarali o načinu ishrane koja je najbolja za ovo stanje. Došli smo u 17h. Na vratima nas je sačekala mlada žena koja je izgledala izuzetno izmučeno. Požalila se na iznenadan napad velike mučnine. Ona, njen suprug zubar, kao i sekretarica su nešto ranije zajedno ručali. Sekretarica je upravo izlazila na zadnja vrata, žaleći se na isti napad nelagodnosti, mada ne toliko izražen kao kod zubareve supruge. Uzeli smo drveni ugalj iz automobila, izmešali supenu kašiku sa velikom čašom vode za zubarevu suprugu. U roku od deset minuta ona se dobro osjećala. Sekretarica je odbila da popije drveni ugalj, smatrajući da nije u toliko ozbiljnom stanju da je potrebno da se podvrgne tako “neprijatnom” tretmanu. Međutim, sledećeg dana nije došla na posao zbog “blage” bolesti koja joj nije dozvolila da izađe iz kuće.

Poznati direktor iz Kolumbusa, Dzordzija, nalazio se na putu za Meksiko kada je dobio snažan napad bolesti karakteristične za turiste. Dobio je dijareju i prvoga dana morao da ide u toalet 2-3 puta na sat uz stalne stomačne tegobe. Lekar u Meksiku dao mu je uobičajene antibiotike i Lomotil. Pošto je i poslije nedelju dana imao 3-5 tečnih stolica dnevno sa stomačnim tegobama, posavetovao se sa svojim lekarom. Lek je promenjen, ali simptomi su ostali. Posle 12 dana i 8 korišćenih ljekova, nazvao nas je sav očajan, moleći da mu preporučimo neki prirodni lek. Počeli smo rutinski sa jednom supenom kašikom drvenog uglja promiješanog u časi vode, što je trebalo da uzima na svaki sat sve dok ima tečnu stolicu. Posle dva dana osećao se sasvim dobro. Sada nikada ne putuje bez drvenog uglja i uzima po jednu supenu kašiku čim oseti prvi nagoveštaj simptoma.

Drveni ugalj je takođe najbolje sredstvo za probleme sa gasovima.

Ozbiljni gastrointestinalni poremećaji

O upotrebi drvenog uglja u slučajevima blažih gastrointestinalnih poremećaja kao što su gasovi, mučnina i povraćanje, dijareja toliko se zna da je veoma teško izabrati određene slučajeve kao primer. U stvari, došli smo do uvjerenja da svaka dijareja koja se leči drvenim ugljem i ne nestane, obično ukazuje na veoma ozbiljan poremećaj, kao što je kancer ili izuzetno slaba apsorpcija hranljivih materija. Ipak, sledeća dva slučaja pokazuju da drveni ugalj može biti koristan kao dopunska terapija čak i kod ozbiljnijih abdominalnih stanja.

Hronična crevna pseudoopstrukcija

Ovo neobično stanje pokazuje sve znake i simptome intestinalne opstrukcije iako nije pronađen nikakav organski uzrok. Pacijenti se obično podvrgavaju ponovljenim operacijama, loše se hrane i često umiru zbog gubitka elektrolita, itd.

Pre nekoliko godina, gospođa srednjih godina došla je u naš zdravstveni centar “kao poslednje rešenje”. Najmanje 12 puta je operisala abdomen u poslednjih pet godina i svake dve tri nedelje su je primali u bolnicu radi ispiranja cevčicom i intravenskog davanja tečnosti. Brzo je slabila i delovala izcrpljeno. Počeli smo sa oralnim davanjem velikih količina aktivnog uglja i stavljanjem toplih, vlažnih obloga na stomak nekoliko puta dnevno. Trećeg dana osetila je nadimanje i mučninu. Dobila je veliku dozu drvenog uglja oralno i stavljani su joj topli, vlazni oblozi, koji su kasnije zamenjeni velikim oblozima sa drvenim ugljem koji su postavljani na stomak. Sledećeg jutra nadimanje se povuklo, a na našu radost izjavila je da je gladna. Nastavili smo sa lečenjem tako što je dobijala redovnu ishranu pripremljenu za vegetarijance. Nikada više nije dobila nijedan napad! Nastavila je svakodnevno da koristi drveni ugalj.

Dr Agata i Dr Kalvin Treš

Za više informacija o prirodnim metodama detoksikacije možete nam se javiti na KONTAKT.

Izvor