Rak jetre i detoksikacija

Pored primene PROGRAMA DETOKSIKACIJE (hidroterapija, fizička aktivnost, tinkture od lekovitog bilja, pravilan odmor, post na cedjenim sokovima, hladan čaršav, čišćenje creva…) kod raka jetre dr Ričard Šulc insistira na laganom početku detoksikacije, gde se uzima 1 češanj belog luka i jedna supena kašika maslinovog ulja i nakon toga se doze povećavaju. Već kod momenta kada se uzima 3 kašike maslinovog ulja i 3 češnja belog luka dr Ričard Šulc radi na pražnjenju žučne kese koja predstavlja „rektum“ jetre.

Pražnjenje žučne kese od otrova

Dr Ričard Šulc daje obično pacijentu da pije napitak za čišćenje žuči: – Oko 250 ml maslinovog ulja i oko 250 ml soka od pomorandže. Doda se i par limuna. Pije se četiri sata: po 125 ml na svakih sat vremena. posle toga pacijent ima stolice u kojima izbacuje kamenje iz žuči. Ovo se ponavlja 4-5 dana dok se ne izbaci svo kamenje iz žučne kese.

Dr Ričard Šulc kaže: „Funkcija jetre jeste da detoksikuje i pročisti krv. Ali i ona mora da izbacuje otpadne produkte preko svoje žučne kese. Kada ne bi to radila, bilo bi isto kao kada ne biste mogli da praznite debelo crevo.“

Obloge za izvlačenje otrova

Obloge od ricinusovog ulja se stavljaju 2-3 puta dnevno, a poželjno je i spavati sa njima (tj. imati ih na sebi tokom cele noći). Nephodno je takodje masirati predeo tela gde se jetra nalazi, obično masaže treba da budu jake da bi se na taj način stimulisala cirkulacija. Toplo i hladno tuširanje predela gde se jetra nalazi je takodje od krucijalnog značaja.

Čišćenje creva

Čišćenje creva je vrlo bitno kod raka jetre. Ono se radi pomoću tinktura creva 1 i creva 2 i klistira. Tada pacijent ima češće stolice u kojima se izbacuju toksini.

Fizička aktivnost

Telesno vežbanje ubrzava izlečenje, naročito vežbe dubokog disanja. Kod svih vrsta raka koji zahvataju organe ispod dijafragme, sama dijafragma treba što više da se širi i kontrahuje. To pozitivno utiče na jetru i pankreas.

Pored ovoga doro je koristiti i kašne obloge sa vinobojkom i belim lukom. Kod oboljenja pankreasa i jetre koristimo veće količine čaparala. Čaj od čaparala treba da se pije svakog dana i to po 4 šolje.

Svo gorko bilje podstiče rad jetre, medju njima su pored pomenutih i šareni čkalj (seme i ekstrakt) koji štiti zdrave ćelije jetre od onih koje su zahvaćene kancerom; šimširika, mahonija, vodopija i maslačak.