Hašimoto – lečenje na prirodan način

Nekoliko žena i devojaka uspešno su rešile hipertireoiditis, nakon nekoliko meseci terapije. Bilo je i žena koje nisu uspele da se u potpunosti reše ovog problema. To su osobe koje su uvek u grču, konstantno doživljavaju stres i ne znaju da se otarase toga. Možete raditi ceo program i osetiti poboljšanja, ali dok se ne oslobodite stresa vaš imunitet neće funkcionisati kako treba i nastaviće da napada sopstveni organ. Kod hormonskih problema su važne fizičke vežbe, pravilan odmor, ishrana i odsustvo stresa, kako bi vratili hormone u normalu. Kafa, stres, noćni život, cigarete, sve to utiče na pad imuniteta i hormonski disbalans.

Ženska formula se ne sme izostaviti. Ona reguliše komunikaciju između hipofize i endokrinih organa. Formula se mora piti bar 6 meseci. Više o formuli pročitajte u poglavlju o tinkturama i čajevima. Takođe, treba proći kroz metode čišćenja creva i jetre. Otarasite se mesa i mleka i svih životinjskih namirnica koje sadrže životinjske hormone. Pređite na biljnu ishranu koja sadrži prirodne fitoestrogene.

Program: Program se sastoji iz više tačaka, odnosno više terapija koje zajedno čine kvalitetan program čišćenja organizma. Ovaj program je osnova i morate ga imati pored sebe u toku lečenja.

Prvo što je potrebno jeste promena ishrane. Promena se sastoji u izbacivanju namirnica životinjskog porekla, mesa, mleka, jaja. Takođe treba isključiti beli šećer u svim oblicima, alkohol i kafu. Ishrana mora biti biljnog porekla, što svežija (sirova) to bolje.

Primenite tečnu dijetu u period od bar 10 dana. Tečna dijeta isključuje sve vrste čvrste hrane i podrazumeva pijenje svežih prirodnih sokova od voća i povrća. Sokovi predstavljaju prirodnu isfuziju vitamina i minerala, izgradnju krvi, odmor sistema za varenje i direktno jačanje imuniteta. Na svakih 2 do 2,5 sata popijte oko pola litre soka. Osnovni sok za krv sastoji se od cvekle, 4 šargarepe, malo celera i 2 jabuke. Preporučljvo je popiti bar litar ovog soka u toku dana. Ne preporučuje se pijenje sokova koji stoje duže od pola sata. Preporuka je i konzumiranje kalijumske čorbe čiji je recept dat u poglavlju o receptima. Obavezno pijenje min. 1 l vode, kao i oko 1 l biljnih čajeva. Primeri ishrane su navedeni u poglavlju o receptima.

Primenite program čišćenja creva biljnim formulama, prema opisu iz poglavlja o čišćenju creva. Ovo čišćenje može trajati dok ne osetite da su vam creva čista i da bolje funkcionišu. Ako nikada niste uradili klistiranje i ako mislite da ste dosta zaprljani primenite i tu tehniku, prijaće vam.

Naravno, uporedo radite i čišćenje jetre, kao i hidrotretmane.

Dnevna terapija lekovitim biljem:

Tinktura Ehinacea 4 x 60 kapi
Imuno Tonik 3 x supena kašika
Tinktura Jetra-žuč 3 x 60 kapi
Ženska formula 4 x 60 kapi
Tinktura Detoks 3 x 60 kapi
Formula za Creva 1 x čajna kašičica sa sokom
Detoks čaj 3 x šolja 2,5 dl

Između korišćenja različitih tinktura praviti pauzu od 5 minuta ili duže.

Napomena: navedene doze tinktura i čajeva su uobičajne i potrebno ih je korigovati u zavisnosti od vrste problema, godina ili telesne težine.

Milan Ivović