Kandida – lečenje na prirodan način

Imao sam puno pacijenata sa teškim oblicima kandidijaze u telu. Najviše je onih sa crevnom kandidom, ali i sa kandidom u grlu i plućima. Ključna stvar kod kandide je dobar program ishrane, koji će napraviti baznu sredinu u organizmu i regulisati crevnu floru. Uporedo sa ishranom uključujemo lekovito bilje koje pojačava imuni odgovor i uništava gljivice. Kandida se uglavnom razvije zbog naglog pada imuniteta, usled korišćenja jakih antibiotika, prekomernog korišćenja belog šećera i kafe. Bez obzira koliko težak oblik bio, ovo stanje je izlečivo i rešava se za oko dve do tri nedelje terapije.

Jednom je kod mene došla žena koju su otpustili sa VMA. Bila je u bolnici nekoliko dana dok joj se stanje pogoršavalo. Za oko 40 dana izgubila je oko 15 kilograma, zbog obilnih dijareja koju je stvarala kandida u njenim crevima. Doktori su rekli da će je takvo stanje pratiti veoma dugo i da nemaju posebno rešenje za nju. Bila je toliko očajna da nije verovala u program prirodnog lečenja. Rekao sam joj ono što kažem svima: samo napravite eksperiment od nekoliko dana, budite uporni i verujte. Nakon 4 dana primene programa nazvala me je i rekla da više nema dijareju 7 puta dnevno. Ponovila je rezultate posle tri nedelje. Ni traga od kandide. Bila je oduševljena. Slična iskustva sam imao i sa kandidom u grlu i ustima, kao i sa vaginalnom kandidom. Program nije težak, zahteva samo disciplinu u ishrani i redovnu primenu lekovitog bilja.

Program prirodnog lečenja:

Iz upotrebe obavezno izbaciti:
-Beli šećer u svim oblicima: sokovi, sve vrste slatkiša, kafa, slatko voće
-Belo brašno: beli hleb, kolači, kiflice
-Mleko i mlečne proizvode: mleko, sir, kajmak, pavlaka, kačkavalj
-Crvena mesa i sve prerađevine: svinjsko, viršle, salame, paštete, kobasice

Koristiti: proju, bademe, orahe, salate od povrća i raznovrsnu biljnu hranu.

Lekovito bilje u programu lečenja:

Sok od limuna (ili grejpa) 2 x dnevno po pola čaše (moze sa malo vode)
Beli luk (čen) sitno seckan popiti sa sokom 2 x dnevno
Tinktura Ehinacea 3 x 60 kapi
Imuno tonik 4 x supena kašika
Tinktura Jetra-žuč 3 x 60 kapi
Detoks čaj 2 x po šolja
Crevna formula 1 x čajna kašičica razmućena u soku
Ukoliko imate crevnu kandidu i dijareju, koristite crevnu formulu broj 2, po uputstvu.

Između korišćenja različitih tinktura praviti pauzu od 5 minuta ili duže.
U nedostatku tinktura možete koristiti domaće propolis kapi, jak čaj od žalfije, ulje divljeg origana i aktivni ugalj.
Ukoliko imate vaginalnu kandidijazu ili drugu infekciju, primenjujte vaginalno ispiranje i umetke od belog luka prema uputstvu:

Biljni umetci:

Potrebno je da svako veče pred spavanje u kanal vagine ubacite veliki čen belog luka kako bi uništio viruse, bakterije i gljivice. Prvo veče treba ubaciti pola čena belog luka kako bi se privikli na blago peckanje. Svako naredno veče koristite veći komad luka koji treba iseći nožem sa bočnih strana i oguliti kako bi ispuštao svoja jedinjenja. Ako koristite velike komade luka, ujutru je dovoljno da ustanete i lagano izvučete luk čistim rukama. Ako je luk manji možete ga vezati malim končićem pre nego što ubacite u kanal.

Tečnost za ispiranje vagine:

-800 ml destilovane vode
-50 ml jabukovog sirćeta
-Sok od jednog limuna
-120 kapi tinkture za cirkulaciju
-30 kapi ulja čajnog drveta

Dobijenu tečnost sipajte u pribor za ispiranje (irigator), lezite na leđa i pustite tečnost da ispere vaginalni kanal. Postupak je sličan kao kod klistiranja. Ovo ispiranje možete raditi i dva puta dnevno u periodu od 10 do 15 dana.

Napomena: navedene doze tinktura i čajeva su uobičajne i potrebno ih je korigovati u zavisnosti od vrste problema, godina ili telesne težine.

Milan Ivović