Jačanje imuniteta

Svi tretmani koji su opisani u knjizi i koji se koriste u prirodnom lečenju imaju jedan cilj. To je pojačanje cirkulacije i imunog odgovora. Poznato je da se telo razboljeva tamo gde je cirkulacija krvi loša i gde je imuni sistem najslabiji. Danas su preparati za jačanje imuniteta najprodavaniji na tržištu. Stanovništvo uvek traga za instant rešenjem kako bi se rešilo problema lošeg imuniteta. Zbog toga svake godine na tržište izlaze novi eliksiri zdravlja i mladosti. Međutim, na terenu ne vidimo nikakav napredak zdravstvenog stanja stanovništva, niti bar stagnaciju određenih bolesti.

Verovali ili ne, za poboljšanje imuniteta vam ne trebaju nikakvi skupi preparati. Napravite mali eksperiment i uverite se sami. Samo počnite da primenjujete zakone zdravlja, i za dve nedelje ćete biti u potpuno drugačijem zdravstvenom stanju. Nemoguće je izgraditi jak imuni sistem ako pijete pivo i jedete hamburger. Otarasite se obarača imuniteta, pre svega kafe i belog šećera, u svim oblicima.

Zakoni zdravlja:

-Zdrava ishrana
-Fizička aktivnost
-Unos tečnosti (voda)
-Izlaganje suncu
-Čist vazduh
-Izbegavanje otrova
-Pravilan odmor
-Zdrav duhovni život

Više o zakonima zdravlja pogledajte u predavanju Uzroci bolesti i prevencija ili u knjizi Načela zdravog života.
Ako želite brže rezultate, ili imate neki zdravstveni problem, tada možete primeniti neke od prirodnih pomagača imuniteta koji su opisani u ovoj knjizi. Takođe, vrlo je moguće da će vam trebati metode čišćenja organizma. Nekada je organizam toliko zaprljan, da se imunitet ne može drastično popraviti sve dok su vam creva puna fekalnog otpada od pre nekoliko godina, vaša jetra zapušena masnoćama, a pluća začepljena katranom i olovom. Ako nikada ranije niste pročistili svoj organizam, sada je prilika za to. Tako ćete olakšati svom imunom sistemu koji je 24 časa okupiram toksinima u vašem telu. Tek nakon promene ishrane možete koristiti biljne formule za pomoć i stimulaciju imuniteta. Ja sam na svojim pacijentima koristio nekoliko prirodnih kombinacija.

Možete ih napraviti sami ili vrlo lako nabaviti:

Imuno tonik (tinktura): mešavina prirodnog antibiotskog bilja
Ehinacea (tinktura): jedan od najboljih imuno stimulatora
Beli luk (svež): biljka koja ubija sve što joj se nađe na putu
-Propolis kapi (tinktura): takođe prirodni antibiotik
Detoks (tinktura): sadrži čaparal koji je jedan od najjačih antioksidanasa u prirodi

U narednim poglavljima možete videti kada i koliko sam koristio određene tinkture na svojim pacijentima. U poglavlju o opisu bilja možete naći detaljnije opise tinktura i čajeva.

Milan Ivović