Čišćenje bubrega i bešike

U zavisnosti od problema koji imate, za čišćenje bubrega takođe postoji nekoliko opcija. Ako ste već na tečnoj dijeti, u vašim bubrezima će automatski početi proces čišćenja. Ali ako imate konkretan problem sa bubrezima onda primenite neko od navedenih opcija za njihovo čišćenje. U svakom slučaju, imaćete odlične rezultate ukoliko ih primenite na adekvatan način i ukoliko ste uporni. Kvalitet i funkcija vaših bubrega direktno zavise od kvaliteta vaše krvi, i obrnuto. To znači: nemoguće je očistiti bubrege ako i dalje pijete kafu, mleko, sireve ili alkohol.

KO TREBA ČISTITI BUBREGE?

Svako ko ima ove zdravstvene probleme:

-Infekcije bubrega i bešike
-Pesak i kamen u bubregu
-Tumori i ciste na bubrezima
-Bubrežna insuficijencija
-Krvni pritisak
-Giht i mokraćna kiselina
-Problemi sa prostatom
-Ešerihija
-Kožne bolesti

Zapamtite: bubrezi obeljevaju isključivo zbog lošeg kvaliteta krvi. Gusta, masna, dehidrirana i intoksikovana krv blokira bubrege. Takođe, toksini iz debelog creva mogu intoksikovati bubrege. Danas u Srbiji zbog lošeg načina života, brze hrane, veštačkih pića, kafe i dehidracije, godišnje oboli preko 70 000 ljudi od različitih vrsta bubreznih problema. Kod oko 6000 takvih pacijenata dijagnostikuje se hronična insuficijencija (slabost) bubrega, a preporuka medicine je uglavnom dijaliza. Ovakva stanja su izlečiva ako odbacite navike koje su vas razbolele i prihvatite navike koje izgrađuju zdravlje. Ako vam vaš doktor kaže da imate male šanse i da možete i umreti kroz nekoliko godina, on je u pravu. Ali, njegove tvrdnje su tačne samo ako vi nastavite sa lošim načinom života koji vas je doveo do bolesti. Ako promenite navike i počnete da primenjujete navike koje izgrađuju zdravlje, vaš lekar nije u pravu.

Prva opcija pokretanja i čišćenja bubrega je najčešća i odnosi se na većinu pacijenata. U pitanju je vrlo jednostavan jutarnji sok sa kombinacijom tinktura i čajeva:

SOK ZA ČIŠĆENJE BUBREGA

-500 do 750 ml destilovane vode (ili prolom)
-Sok od jednog limuna
-60 kapi tinkture za cirkulaciju
-60 kapi tinkture za bubrege i bešiku
-Po želji pola kašičice meda

Sve pomešati i popiti. 30 minuta nakon soka popiti dve šolje čaja za bubrege sa po 30 kapi tinkture za bubrege. Kasnije u toku dana piti jos dva puta po dve šolje čaja za bubrege sa po 30 kapi tinkture za bubrege.

Ovaj sok razređuje i alkalizuje vašu krv kako bi olakšao rad bubrezima. Tinkture poboljšavaju cirkulaciju krvi i vrše dezinfekciju. Čaj za bubrege je kombinacija bilja koje saniraju upale i sprečavaju eventualne infekcije. U pitanju su Uva, Kleka, Peršun, Koren koprive itd. Sa ovim sokom možete popiti i sitno iseckan beli luk. Samo ga što vise iseckajte i progutajte uz sok. Čišćenje je potrebno raditi dok ne osetite, ili dok rezultati ne po kažu da ste zdravi. Često je poželjno da se rade naizmenična čišćenja bubrega i jetre, iz nedelje u nedelju.

SOK ZA TOPLJENJE KAMENA U BUBREGU

Napravite mešavinu soka od:

-1,5 l prirodno ceđenog soka od kiselih jabuka (u blenderu ili sokovniku)
-3 dl soka od limuna
-50 ml tinkture za bubrege
-100 ml jabukovog sirćeta (najbolje domaćeg)
-Kašika meda

Mešavina neka vam stoji na hladnom mestu, ako treba procedite kroz cediljku pa pijte po 150 ml na svakih sat i po vremena u toku dana. Pored ovog soka morate popiti 1,5 l destilovane vode u toku dana. Odradite ovo čišćenje dva puta nedeljno. Ovaj sok sadrži organske kiseline koje rastvaraju kalcifikate i drugo kamenje. Zapamtite: bubrežno kamenje se stvara od loše ishrane. Postoje i specifičnosti za bubrege kao što su obloge, masaža stopala i bubrega. Kod infekcija se može koristiti i ulje divljeg origana koje je sjajan antibiotik.

Priprema čaja: uveče stavite tri kašike čaja u 1,4 l vode i ostavite preko noći. Ujutru stavite da ključa 3 minuta, sačekate da se ohladi, procedite i imate količinu čaja za ceo dan. Skuvano bilje nemojte bacati, samo dodajte kašiku svežeg bilja za pripremu sledećeg čaja. Već od sledeće doze stavite novo bilje i tako ponavljajte postupak.

Za više informacije u vezi programa čišćenja, javite nam se putem KONTAKTA.