Kašna obloga za izvlačenje otrova

U medicini se koža ponekad naziva “trećim bubregom” jer se preko nje izbacuju otrovi iz organizma. Preko kože se mogu stavljati posebne vrste obloga za izvlačenje otrova iz raznih organa – jetre, bubrega, mozga i dr. Kašna obloga je jedan od najboljih načina za izvlačenje otrova preko kože.

Za ovu formulu potrebni su sledeći sastojci:

Bentonit glina: je odlično sredstvo za izvlačenje otrova iz tela, kao i za spoljnu higijenu.

Aktivni ugalj: predstavlja najčešće korišćeno sredstvo za upijanje otrova.

Đumbir: Pored svog antibakterijskog dejstva đumbir je poznat kao mehanizam za podsticanje cirkulacije, i odličan antioksidant koji izbacuje otrove iz sistema za varenje.

Beli luk: Najbolji prirodni antibiotik. Njegov jak ukus i miris potiču od njegovih sumpornih jedinjenja, koja uspešno deluju protiv svih vrsta mikroorganizama.

Ljuta paprika: Pored belog luka ova biljka ima ključnu ulogu u svim procesima oporavka. Uloga ljute paprike jeste poboljšanje cirkulacije, a time povećanje dotoka krvi u oboleli deo tela, čime se podstiče efikasnija borba ćelija imunog sistema.

Sastojci:

– 90 g bentonit gline
– 20 g aktivnog uglja
– 10 g korena đumbira u prahu
– 10 g belog luka u prahu
– 10 g ljute paprike u prahu

Priprema:

Sve sastojke dobro pomešati.

Doziranje:

Praškastu smesu pomešati sa 2 dl vode i 2 dl sirćeta tako da smesa bude dovoljno gusta da može da se namaže preko kože. Može se pričvrstiti za kožu zavojem. Tako držati oblogu preko noći ili preko dana nekoliko sati, a zatim isprati vodom. Koristiti jednom dnevno ili češće.