Dijabetes – lečenje na prirodan način

Univerzitetske studije su dokazale da beli luk ne samo što snižava nivo šećera, već i podstiče produkciju insulina. To je odlična lekovita biljka za dijabetičare. Biljka koju većina ljudi previdi. Pacijenti Dr Šulca su uvek jeli velike količine svežeg belog luka, jer po programu lečenja treba da se pojede najmanje šest češnjeva belog luka dnevno.

Beli luk drastično snižava šećer u krvi!

On deluje na dva načina. Direktno snižava šećer, bez ikakvih dodatnih radnji. Dakle, snižava nivo šećera u krvi, ali takođe i stimuliše produkciju insulina u pankreasu. A naravno, kada pankreas ne funkcioniše kako treba, čovek mora da u sebe ubrizgava insulin. Tako da je beli luk odličan stimulant pankreasa, snižava šećer u krvi, i očito, dobar je protiv raka pankreasa. Beli luk je neverovatna lekovita biljka.

Hidroterapija i lečenje gangrene

Toplo-hladno tuširanje i hladan čaršav su takodje veoma bitne metode lečenja ove ni malo naivne bolesti. Obloge od djumbira i aleve paprike se koriste radi pojačavanja cirkulacije. Ako oboleli ima gangrenu u određenim delovima tela (obično noge) obloge i toplo-hladno tuširanje se intenzivno primenjuju u ovom predelu tela. Ova mesta su često tamnoružičasta do crna i u njima je krv praktično stala. Ovo se radi tako što se noge drže potopljene u vreloj vodi sa mnogo aleve paprike i đumbira. One se stave u vrelu vodu sa alevom paprikom nekoliko minuta, a onda se vade i stavljaju u posudu sa ledenom vodom. Tako se ponavlja bar 7 puta.

U posudu ubaciti dva litra vode, pola šolje aleve paprike (najljuću koju možete naći) i pola šolje iseckanog svežeg đumbira.

Sirova hrana i izbacivanje rafinisanih proizvoda!

Ključ programa je u tome da se prestane sa unošenjem šećera, koji iscrpljuje pankreas. Ubacite više sirove hrane. Jer kada jedete kuvanu hranu, vaš pankreas mora da stvara mnogo enzima. Svi dijabetičari bi trebalo da pređu na sirovu hranu i da se klone kuvane. Naravno, to je upravo naš program lečenja. Posle nekoliko meseci na tretmanu čak i intravenozni zavisnici od insulina se uspešno skidaju sa istog.

Navedene metode lečenja su korisne, ali su daleko delotvornije ukoliko se pacijent nalazi na OPŠTEM PROGRAMU DETOKSIKACIJE (hidroterapija, fizička aktivnost, tinkture od lekovitog bilja, pravilan odmor, post na cedjenim sokovima, hladan čaršav, čišćenje creva…)