Pas Ozi prirodno pobedio leukemiju – Milan Ivović

Prenosimo vam sjajnu vest i iskustvo psa Ozija (8) kome je pre nepuna četiri meseca dijagnostikovana leukemija. Zahvaljujući odgovornoj vlasnici psa, Goranki Mićić, i savesnom veterinaru Zoranu Colić iz Beograda, pas je poštedjen citostatika i smrti. Vlasnica Goranka, kako sama kaže ne veruje u zvanične terapije citostaticima i zračenju, jer joj je i majka umrla ubrzo nakon tih terapija. Goranka je dosla u nas Centar za oporavak i optimistički rekla: “Hoću da probamo”! Odmah smo krenuli u prirodno lečenje i evo, nakom nepuna 4 meseca Ozi je ponovo veseo, potpuno zdrav i raspoložen za igru.

Prenosimo vam sjajnu vest i iskustvo psa Ozija (8) kome je pre nepuna četiri meseca dijagnostikovana leukemija. Zahvaljujući odgovornoj vlasnici psa, Goranki Mićić, i savesnom veterinaru Zoranu Colić iz Beograda, pas je poštedjen citostatika i smrti. Vlasnica Goranka, kako sama kaže ne veruje u zvanične terapije citostaticima i zračenju, jer joj je i majka umrla ubrzo nakon tih terapija. Goranka je dosla u nas Centar za oporavak i optimistički rekla: “Hoću da probamo”! Odmah smo krenuli u prirodno lečenje i evo, nakom nepuna 4 meseca Ozi je ponovo veseo, potpuno zdrav i raspoložen za igru

Kako je počelo?

Kada mi se vlasnica psa obratila pas je već danima odbijao hranu i imao povišenu temperature, što ukazuje na zdravstveni problem. Životinje su u takvim situacijama često mudrije od ljudi, one odbijaju hranu kada imaju zdravstveni problem, sto je dobro. Pošto je veterinar dijagnostikovao leukemiju i delimično oštecenje slezine, Goranka je odbila zvaničnu terapiju i odabrala prirodno lečenje. Ali ono što je najbitnije to je da pas nikada nije odbijao terapiju, što je na kraju i dovelo do rezultata.

Kako je izgledala terapija?

Terapija je slična kao i kod lečenja ljudi, s tim što postoje razlike u ishrani i dozama lekovitog bilja. Počeli smo odmah i primenjivali kompletnu terapiju. Od posta, preko lekovitog bilja do hidroterapije. Ozi je podnosio sve, a poznato je da mnogi psi znaju da odbijaju lekovito bilje jer je specificnog ukusa. Posle nekoliko dana gladovanja Ozi je počeo da unosi po jedan manji mesni obrok koji je sadržao i lekovito bilje za čišćenje creva i krvi. Bilo je potrebno odmah izbaciti svu veštačku i industrijsku hranu, granule, viršle, hleb itd. S obzirom da je Ozi i ranije hranjen relativno zdravo, leukemiju je verovatno dobio putem vakcine, pa je bilo potrebno prestati sa svim vakcinama i lekovima.

Vlasnica mu je redovno preko šprica unosila tinkture za jačanje imuniteta i detoksikaciju krvi i limfe, a pas je pristao i na toplo hladne tuševe.

Prva poboljšanja…

Već nakon prve dve sedmice Ozi je počeo da dobija na težini, a temperatura se postepeno normalizovala. Takođe se primetilo da je postao razigran i da mu je dlaka postala mnogo sjajnija i glaća. Vlasnica i pas su tada dobili dodatno ohrabrenje da nastave sa terapijom. Upornost i vera su se isplatili. Dva meseca od početka tretmana ponovo su posetili veterinara koji je odmah video poboljšanja. Prema zvaničnoj terapiji pas je već trebalo da bude mrtav, ali desilo se ozdravljenje.

Saveti za vlasnike pasa

Prvo da podsetim da čovek pored toga što uništava svoje zdravlje, uporedo uništava i zdravlje svijih ljubimaca i svih bića koja su u njegovom okruženju. Dakle, mi smo krivi za probleme naših ljubimaca, bar u velikom broju slučajeva. U prirodi nije tako, tamo nema bolesnog vuka i zeca. Ono što najviše razboljeva ljubimce svakako je pogrešna i preobilna ishrana. Vlasnici svojim ljubimcima daju veštacku hranu, ostatke od ljudske hrane, hrane ih više puta dnevno, vakcinišu ih, drže u stanu ili voze u automobilu. Danas je moda imati malog psa, nositi ga u naručju i automobilu, pritom neznajući ništa o potrebama tog bića. Granule su takođe nešto najgore sto možete dati ljubimcima. To je industrijska hrana puna aditiva i hemije, poput plazma keksa za ljude ili hrane iz konzerve.

Prirodna hrana za pse i mačke je meso (po mogućstvu neindustrijsko), i to samo jedan obrok dnevno. Puno šetnje i igre, adekvatna higijena i izbegavanje vakcina. Ako ovako postupate ljubimci se neće razboleti.

Milan Ivović