Antibiotik – recept za tinkturu

Napravite sjajan prirodni antibiotik od belog luka. U pitanju je tinktura (biljni ekstrakt), koja može biti korisna kod jačanja imuniteta, snižavanja krvnog pritiska i holesterola. Može biti korisna kada je u pitanju i čišćenje jetre. Antibiotik tinktura se uglavnom koristi kod gripoznih stanja, odlično deluje protiv parazita, virusa, bakterija i glivica.

Sastojci za recept:

-1 kg belog luka
-3 parčeta đumbira, veličine palca
-1 litar vodke ili alkoholnog rastvora (koji ima od 30 do 40 posto alkohola)

Priprema:

Beli luk i đumbir oprati, očistiti, staviti u blender i preliti vodkom, i blendovati oko pola minuta. Zatim sipati u staklenu teglu. Nakon toga doliti ostatak vodke i dobro zatvoriti teglu. Teglu ovlaž mućkati svakog dana oko 10 sekundi od 2 do 3 puta dnevno, narednih 15 dana (može i duže, u principu što duže bilje stoji u alkoholnom rastvoru, utoliko bolje). Nakon toga, teglu otvoriti u procediti kroz sito u neku posudu, ostatke od luka i đumbira baciti, a tečnost koja je ostala u posudi sipati u staklenu flašu.

Način upotrebe:

Konzumirati 1 kafenu kašičicu oko 4 puta dnevno, a kada su u ptanju jaka gripozna stanja, možete konzumirati i do 2 kafene kašičice 5 puta dnevno. Pre upotrebe obavezno promućkati tinkturu.

Napomena:

Čuvati na sobnoj temperaturi, tamnom mestu, van domašaja dece.